Mliečna Farma Necpaly produkuje surové kravské mlieko už viac ako 68 rokov a od roku 2016 prevádzkuje svoju mliekáreň, kde spracováva časť svojej produkcie.
Výrobky z Mliečnej Farmy Necpaly sú vyrábané tradičným spôsobom, teda bez úpravy tuku v mlieku, ako je odoberanie smotany či homogenizácia.
Parené syry (nite, uzlíky, korbáčiky, pletenička, parený valec,…) sú vyrábané zo surového mlieka, kde nie je z mlieka nič odoberané a takmer nič pridávané. Pridáva sa jedine soľ a syridlo, ktoré je potrebné na zrazenie mlieka, teda zhrudkovatenie.
Vyzrážané mliečne bielkoviny sú po odtečení umiestnené do teplého skladu pri teplote okolo 20-22°C, kde kysnú vďaka prirodzene sa vyskytujúcim baktériám v mlieku.
Tento pomer prirodzených baktérii v mlieku je zároveň nositeľom výslednej chuti výrobkov a teda výrobky sú jedinečné a nenapodobiteľné.
Vykysnutý syr je ľahko stráviteľný a je bohatým zdrojom vápnika.
V prirodzenej forme sa v každom výrobku nachádzajú mliečne bielkoviny, vitamíny a to D, E, K, A a iné minerály.
V každom výrobku je kus úsilia, chuti do práce a radosť prinášať zákazníkom kvalitné výrobky.
Viac o Mliečnej Farme Necpaly sa dozviete na ich webovej stránke www.mliecnafarma.sk.